woensdag 07 juni 2017

Schurft, Meeldauw, Perenbladvlo, Fruitmot

inzet Movento voor 2de keer

Update Grootfruit 7 Juni 2017
 

Schurft

Nu preventief blijven behandelen om de 7-10 dagen, afhankelijk van weer en gevoeligheid.

  • Merpan 80WG spuitkorrel
  • Captosan 80WG Spuitkorrel
  • Captosasn 500FW Vloeibaar.

Afwisselen tussen de verschillende merken Captan is zinvol als de jaarlijkse limiet overschreden dreigt te worden. Zeker wanneer we sturen op zo min mogelijke residu bij de oogst nu niet meer gebruik maken van Delan, Fontelis e.d.

Meeldauw

Topaz heeft een residu=0 van 28 dagen en is daardoor tegen het eind van de teelt het best in te zetten middel.

Fruitmot: Inzet Coragen

Deze week zullen de eieren van de fruitmot uitkomen en is de eerste Coragen aan de orde. Er is van Coragen een drie weken lange werking te verwachten. Na 2x Coragen kan overgeschakeld worden op Affirm of op een viruspreparaat als Carpovirusine.

Perenbladvlo en/of Bloedluis

Movento indien noodzakelijk nog voor de tweede keer inzetten. Groeizaam weer bevorderd de opname en werking. Voor Perenbladvlo biedt Vertimec Pro ook nog een mogelijkheid.

Beperkingen Vertimec Pro:

Om in het water levende organismen, bijen en overige niet tot de doelsoorten behorende geleedpotigen/insecten te beschermen is toepassing in de onbedekte teelt van appel, peer, pruim en kers uitsluitend toegestaan indien gebruik wordt gemaakt vaneen KWH k1500-3R2 VLOS 3-rijenspuit met variabele luchtondersteuning en minimaal 90% driftreducerende spuitdoppen en ventilatorstand "laag" in de eerste 20 meter van het gewas, gemeten vanaf het midden van de laatste gewasrij of de laatste plant in de rij met inachtneming van een teeltvrije zone van tenminste 4,5 meter.

 

 

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.