Prijs

Perenbladvlo

Bij de aanwezigheid van perenbladvlo larven zijn er verschillende mogelijkheden. In 2018 is gebleken dat met de niet chemische middelen Atilla en Siltac SF is goede bestrijding mogelijk is!

Atilla®

Atilla is een speciaal geformuleerde kaliumbicarbonaat dat contact werking op de perenbladvlo heeft. Het heeft een Nederlands toelatingsnummer en is veilig voor nuttigen en gewas. Het heeft geen MRL en geeft geen residu. Atilla is ook toegelaten in de biologische teelt van o.a. Peer.

Gebruik 5 kg Atilla per hectare en raak de insecten goed, Pas toe in blokbespuitingen van 3 tot 4 x met een interval van 5 - 7 dagen. Bij hoge druk moet Atilla ondersteund worden met andere middelen


FLiPPER vloeibaar

Flipper is een biologisch alternatief en kan onder andere worden ingezet voor de bestrijding van de eerste generatie perenbladvlo. Flipper kan het best worden toegepast onder sneldrogende omstandigheden. Dit geeft de beste resultaten omdat dan de perenbladvlooien sneller uitdrogen door de contactwerking van Flipper.
Adviesdosering is 1% Flipper toegepast in 1000 liter water per ha. Flipper dient solo te worden toegepast. Indien noodzakelijk de bespuiting na 7 dagen herhalen. Flipper heeft een gunstig nuttigenprofiel.

  • FLiPPER® vloeibaar | Insecticide - 1% bij 1000 liter per hectare

SiLTAC SF

Siltac®SF Special Formulation bevat een combinatie van diverse siliconenpolymeren. Het geeft geen residu en heeft geen MRL. Na de toepassing verspreiden deze verbindingen zich over de plaag en creëren een specifieke structuur; een driedimensionaal polymeernet. De structuur belemmert (immobiliseert) de insecten en blokkeert zo hun lichamelijke functies op vele niveaus. Dit leidt tot een snelle eliminatie van de insecten en mijten die zich op de planten bevinden.
Gebruik 150 ml per 100 liter water, bij droog gewas in de ochtend of middag. Bij nat gewas is kans op bladschade, niet mengen en opletten met Captan 5 dagen na gebruik van SilTAC.

  • SiLTAC® SF  | Geen MRL, Geen Residu

VERTIMEC PRO 018EC

Vertimec PRO (abamectin) kan als laatste chemisch middel ingezet worden. Omdat Vertimec afgebroken wordt door UV het liefst in de avond toepassen als de larven te raken zijn met de spuitvloeistof, beregenen voor toepassing kan zinvol zijn.
Gebruik 0,5 liter per hectare (0,05%) , maximaal 1 x 12 maanden. Veiligheidstermijn 28 dagen. Lees voor gebruik altijd het etiket en de Wettelijke Gebruiksaanwijzing.  •   Voor dit product is bij aankoop en toepassing een Licentie Gewasbescherming noodzakelijk. Meer informatie vindt u op: www.erkenningen.nl

ATILLA® 85WP | kaliumwaterstofcarbonaat

84,10 incl. 69,50 excl.

10 kg.

Microtop® BITTERSALZ 15Mgo +B +Mn | Zakgoed

18,09 incl. 14,95 excl.

25 kg.

SiLTAC® SF | fysiek insecticide

102,79 incl. 84,95 excl.

1 liter

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.