Prijs

Perenbladvlo

Bij de aanwezigheid van perenbladvlo larven zijn er verschillende mogelijkheden. In 2018 is gebleken dat met de niet chemische middelen Atilla en Siltac SF is goede bestrijding mogelijk is!

Atilla®

Atilla is een speciaal geformuleerde kaliumbicarbonaat dat contact werking op de perenbladvlo heeft. Het heeft een Nederlands toelatingsnummer en is veilig voor nuttigen en gewas. Het heeft geen MRL en geeft geen residu. Atilla is ook toegelaten in de biologische teelt van o.a. Peer.

Gebruik 5 kg Atilla per hectare en raak de insecten goed, Pas toe in blokbespuitingen van 3 tot 4 x met een interval van 5 - 7 dagen. Bij hoge druk moet Atilla ondersteund worden met andere middelen


Batavia

Naast het middel Movento is nu ook Batavia toegelaten voor de bestrijding van onder andere perenbladvlo. Batavia bevat dezelfde werkzame stof en de unieke tweezijdig systemische werking als Movento. In tegenstelling tot de op olie gebaseerde OD-formulering van Movento is Batavia een SC-formulering. 

Batavia heeft minder drift beperkende maatregelen dan Movento.  Pas Batavia toe als alternatief voor Movento in die situaties waarin op termijn niet aan de toepassingsvoorwaarden van Movento kan worden voldaan. De dosering is 0,15% met een maximale dosering van 1,8 l/ha. Verder gelden dezelfde spelregels als bij Movento.


FLiPPER vloeibaar

Flipper is een biologisch alternatief en kan onder andere worden ingezet voor de bestrijding van de eerste generatie perenbladvlo. Flipper kan het best worden toegepast onder sneldrogende omstandigheden. Dit geeft de beste resultaten omdat dan de perenbladvlooien sneller uitdrogen door de contactwerking van Flipper.
Adviesdosering is 1% Flipper toegepast in 1000 liter water per ha. Flipper dient solo te worden toegepast. Indien noodzakelijk de bespuiting na 7 dagen herhalen. Flipper heeft een gunstig nuttigenprofiel.

  • FLiPPER® vloeibaar | Insecticide - 1% bij 1000 liter per hectare

Harpun toegelaten

Het middel Harpun is toegelaten in appel en peer als insecten bestrijder


Movento

Voer de eerste toepassing Movento uit vlak voor het uitkomen van de perenbladvlo-eitjes. De actieve stof kan zich dan tijdig door de boom verspreiden waardoor vervolgens de zuigende larven worden bestreden. Herhaal de toepassing na 14 dagen. 

Pas Movento toe op een vitaal gewas onder groeizame omstandigheden. Dit bevordert de opname van de werkzame stof en daardoor het bestrijdingsresultaat.  

Omdat nuttigen zoals oorwormen en roofwantsen worden gespaard kunnen deze de ontwikkeling van de populatie verder onder controle houden.    

Movento (OD formulering):

  • Dosering is 1 liter Movento per ha 
  • Gebruik voldoende water (1000 l/ha) 
  • Maximaal twee toepassingen toegestaan met een interval van 14 dagen 
  • Movento solo toepassen
  • MOVENTO® 150OD | Insecticide | Acaricide | Spirotetramat

SiLTAC SF

Siltac®SF Special Formulation bevat een combinatie van diverse siliconenpolymeren. Het geeft geen residu en heeft geen MRL. Na de toepassing verspreiden deze verbindingen zich over de plaag en creëren een specifieke structuur; een driedimensionaal polymeernet. De structuur belemmert (immobiliseert) de insecten en blokkeert zo hun lichamelijke functies op vele niveaus. Dit leidt tot een snelle eliminatie van de insecten en mijten die zich op de planten bevinden.
Gebruik 150 ml per 100 liter water, bij droog gewas in de ochtend of middag. Bij nat gewas is kans op bladschade, niet mengen en opletten met Captan 5 dagen na gebruik van SilTAC.

  • SiLTAC® SF  | Geen MRL, Geen Residu

Surround Crop Protectant

Sinds 4 november 2020 heeft Surround een reguliere toelating gekregen. Gebruik Surround o.a. voor het seizoen om de ei-afzet te verhinderen. Gebruik het dan minimaal 2 x op probleempercelen met een dosering van 20-30 kg per hectare. Zorg voor een goede bedekking en gebruik veel water.


VERTIMEC PRO 018EC

Vertimec PRO (abamectin) kan als laatste chemisch middel ingezet worden. Omdat Vertimec afgebroken wordt door UV het liefst in de avond toepassen als de larven te raken zijn met de spuitvloeistof, beregenen voor toepassing kan zinvol zijn.
Gebruik 0,5 liter per hectare (0,05%) , maximaal 1 x 12 maanden. Veiligheidstermijn 28 dagen. Lees voor gebruik altijd het etiket en de Wettelijke Gebruiksaanwijzing.

 


  •   Voor dit product is bij aankoop en toepassing een Licentie Gewasbescherming noodzakelijk. Meer informatie vindt u op: www.erkenningen.nl

ATILLA® 85WP | kaliumwaterstofcarbonaat

108,30 incl. 89,50 excl.

10 kg.

Microtop® BITTERSALZ 15Mgo +B +Mn (40zk/pallet)

25,65 incl. 21,20 excl.

25 kg.

SiLTAC® SF | fysiek insecticide

108,84 incl. 89,95 excl.

1 liter

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.