Prijs

Hittestress? Pensverzuring kost melk

Efficiënter produceren betekent voor veel melkveebedrijven: meer melk per koe en lagere voerkosten. In de praktijk staat pensverzuring dit doel in de weg.
In de meeste gevallen is pensverzuring te voorkomen door een optimaal rantsoen. Voldoende structuur is belangrijk, maar voldoende pensprik is niet alleen toereikend. Daarvoor zijn de verteringsprocessen in de pens te complex.
Behalve structuur (vezels) spelen ook de samenstelling van de snelle en trage koolhydraten, en eiwitten een rol, evenals de smakelijkheid van het ruwvoer, de mineralenvoorziening en vele andere factoren. Alles moet kloppen om de natuurlijke processen in de pens in evenwicht te houden.

Bicar® Z natriumbicarbonaat

Bicarbonaat is een natuurlijke buffer tegen verzuring en zit van nature in het speeksel van de koe. Als een koe herkauwt, produceert ze bicarbonaat, vandaar de factor structuur.  Een gezonde koe kan per dag één tot drie kilogram bicarbonaat aanmaken. Door diverse omstandigheden is die aanmaak van bicarbonaat niet altijd voldoende. Het toevoegen van Bicar-Z (natriumbicarbonaat) aan het rantsoen helpt de natuur een handje.

Hoeveel kan ik opnemen in het Rantsoen?

Standaard minimaal 250 gram Bicar® Z per koe per dag als ingrediënt van het rantsoen.

 

Meer informatie:

Altijd Bicar Z : www.altijdbicarz.nl
Algemeen: www.voorkompensverzuring.nl
Leaflet: Voorkom pensverzuring in de winter

Solvay BICAR® Z | NATRIUMBICARBONAAT/Sodium Bicarbonate 99% | Zakgoed

12,48 incl. 11,45 excl.

25 kg.

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.