WITVAST schermmiddel | 8 weken | Zakgoed 25 kg.

Witvast is een superieur schermmiddel met een zeer goede schermwerking meer informatie...

Voorraad

Direct leverbaar uit voorraad

Artikelnummer

WITVAST

Inhoud

1 st.

17,95

17,95 excl. BTW

21,72 incl. BTW

Staffelkorting

Vanaf 6 zak/zakken€ 16,95
Vanaf 25 zak/zakken€ 14,95
Vanaf 50 zak/zakken€ 13,95

Aantal

Witvast Schermmiddel.

Witvast is vergelijkbaar met La Blanche, maar bevat de helft van de hoeveelheid lijm. De schermwerking is daardoor net zo goed, alleen de schermduur is korter.
Witvast is een schermmiddel in poedervorm dat na mengen met water op het glas kan worden aangebracht. Het bestaat uit calciumcarbonaat, vermengd met een lijmcomponenten voor de hechting op glas en folie

Het is een poedermiddel en kan daardoor als dikkere laag worden aangebracht, waardoor het betere temperatuurbescherming en hogere schermwerking biedt dan vloeibare middelen.

Witvast is uitermate geschikt voor kortere schermperioden (maximaal 8 weken) en het is van zichzelf donker genoeg zodat er niet bijgemengd hoeft te worden met andere krijtmiddelen. Indien benodigd kan het spuiten één of meerdere malen worden herhaald, waardoor een dikkere schermlaag ontstaat.

Eigenschappen

Witvast slijt gedurende de schermperiode geleidelijk van het kasdek, waardoor het groeiproces van de gewassen niet abrupt wordt verstoord.

Omdat Witvast ter plekke wordt gemengd is het transportvolume lager. Er hoeft immers geen water te worden getransporteerd.

Indien de witvast droog wordt opgeslagen kan het langere tijd worden bewaard.

Toepassing

Witvast bevat minder lijm dan La Blanche en heeft een schermduur van circa twee maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden. Gedurende die periode slijt Witvast geleidelijk van het kasdek.

Witvast is uitermate geschikt voor gebruik na de langste dag van het jaar wanneer er minder zonlicht is en de lijmcomponent dus minder snel verteert. Ook in Zuid-Europa wordt voornamelijk Witvast gebruikt omdat het daar minder regent, waardoor de schermwerking  minder snel slijt.

Witvast kan ook worden gebruikt om glazen of plastic daken van gebouwen in te spuiten om zodoende de binnentemperatuur te verlagen.

 Gebruiksaanwijzing

Aanbrengen

Voeg het poeder strooiend aan het water toe, terwijl dat krachtig wordt geroerd. Gebruik van een machinaal roerwerk wordt aangeraden. U voorkomt op deze manier klontvorming en uitzakken van de oplossing.

Witvast kan worden aangebracht met een kwast of roller of door middel van spuiten. Het aanbrengen bij droge weersomstandigheden.  Na aanbrengen moet de aangebrachte laag minimaal twee a drie uur uitdrogen, zodat een regenbestendig scherm ontstaat.

 

Verwijderen

Witvast zal gedurende de schermperiode onder invloed van de weersomstandigheden geleidelijk van het kasdek slijten. Wanneer eerdere verwijdering noodzakelijk is, kan het verwijderd worden door borstelen, of kan een cleaner worden ingezet. Mogelijke cleaners zijn:

  • Citroenzuur . Citroenzuur werkt in op de calciumcarbonaat en zal het doen weg bruisen. Indien er nog lijm in de laag aanwezig is kan er beter la blanche cleaner gebruikt worden. Gebruik Citroenzuur dus alleen wanneer er geen lijm meer aanwezig is. U kunt dat aantonen door middel van een Lugol-test.
  • La Blanche Cleaner. Als er nog wel lijm aanwezig is, gebruikt u La Blanche Cleaner. Dit middel lost de lijmcomponent op waardoor het schermmiddel vanzelf wegspoelt.

 

Voorschriften

Dosering

Mengverhouding: 1 kg Witvast op 4L water. 1 zak (25 kg op 100L water) is voldoende voor 500 – 700m2. Per hectare benodigd: 16 – 20 zakken.

Milieu

Witvast bestaat uitsluitend uit natuurlijke stoffen en heeft geen negatief effect op het milieu. Het spoelwater van Witvast mag in het oppervlaktewater worden geloosd, maar houd rekening met (tijdelijke) zichtbare verontreiniging.

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.