Prijs

Inkuilen / Vanggewas


Inkuilmanagement

Goed inkuilmaganament beperkt de inkuilverliezen en levert dus meteen voordeel op door betere kwaliteit ruwvoer. Vele factoren zijn van invloed op de kwaliteit van het ingekuilde ruwvoer. De meeste kuilen hebben een te lage dichtheid en dat geeft meer risico op broei. Door het toevoegen van een inkuilmiddel verminderd de broei en gaat de conservering vooruit, sneller een stabiele kuil met minder inkuilverliezen. Bij kuilen boven de 50-55% DS heeft een inkuilmiddel geen zin.


Afdekken van de kuil


MegaBarrier (onderlaag folie)

De meest zuurstofdichte folie is MegaBarrier. Vergeleken met gewone folies is de zuurstofdichtheid van MegaBarrier extreem. De doorlaatbaarheid is 25 cm3/m2/dag. Ter vergelijking: bij een standaard onderfolie is dat 5.000 cm3/m2/dag. De MegaBarrier is dus meer dan 100 keer dichter!

MegaBarrier is iets duurder dan een standaard onderfolie. De extra investering bedraagt per hectare grasland slechts € 2,-. Daar staat een betere benutting van de geoogste voederwaarde tegenover. Onderzoek van de Universiteit van Nottingham (Engeland) toont aan dat folie met een zuurstofbarrière zorgt voor een aantoonbare vermindering van inkuilverliezen


MegaCOMBI

Nieuw dit jaar is het product MegaCOMBI, een sterke landbouwfolie en tegelijk een laag MegaBarrier onderfolie, alles op 1 rol !

Mega Landbouw afdekfolie:

  • Megaleen 150  3 laags
  • Megaplast Power 5 laags kuil/landbouwfolie's
  • Meganyl Kuilbeschermkleden  UV gestabiliseerd garen en goed te vouwen. Aleen 1e keus grondstoffen, HDPE zonder regeneraat!
  • Muur en/of Wandfolie sterke folie die aan de zijkant van de kuil, tussen betonwand en voer, gebruikt wordt. Hierdoor wordt indringing van vocht langs de zijkant tegengegaan

Conserveren

Het gebruik van toevoegmiddel bij het kuilen is in 68% van de gevallen zinvol en rendabel, dat blijft uit grootschalig onderzoek dat is uitgevoerd op een groot aantal praktijkbedrijven. Het middel Lalsil Combo kan daarvoor gebruikt worden, het middel bevat 3 x zoveel bacterien als vergelijkbare kuiltoevoegmiddelen en is niet duurder.

Assortiment:

  • KNZ Landbouwzout - GMP+/Secure Feed
  • Advance Mais inkuilmiddel om de maiskuil te beschermen tegen broei en schimmel. Onmisbaar om de kuil snel stabiel te krijgen.
  • Cooldown
  • Lalsil Combo (voor Gras)
  • Lalsil Fresh (voor Mais)  is hét product voor een goede maïskuil. Er is minder kans op broei en schimmelvorming. Daarmee behoudt het maïs de voederwaarde en smaak. U haalt meer melk uit uw snijmaïs. Lalsil Fresh is voorzien van HC-technologie. Dat betekent dat u met weinig middel veel ruwvoer kunt behandelen.

Mega COMBI® Megaplast Power+MegaBarrier op 1 rol | 10 x 50 meter

552,97 incl. 457,00 excl.

1 rol

Megaplast POWER® Zwart/Wit 18,30 meter (59,4") x 60,6 meter (200") - 5 laags COEX

592,75 incl. 489,88 excl.

1 rol

Megaplast POWER® Zwart/Wit 20,00 meter (66") x 60,6 meter (200") - 5 laags COEX

647,82 incl. 535,39 excl.

1 rol

Mega COMBI® Megaplast® POWER+MegaBARRIER® op 1 rol | 12 x 50 meter

664,29 incl. 549,00 excl.

1 rol

COOLDOWN® | Broeiremmer | Vat 205L

883,30 incl. 730,00 excl.

1 st.

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.