PolCarb-40 SPUITKRIJT | Zakgoed | 25 kg.

Spuitkrijt is een eenvoudig schermmiddel in poedervorm meer informatie...

Voorraad

Direct leverbaar uit voorraad

Artikelnummer

SPUITKRIJT

Inhoud

1 st.

11,50

11,50 excl. BTW

13,92 incl. BTW

Staffelkorting

Vanaf 20 zak/zakken€ 10,95
Vanaf 120 zak/zakken€ 9,95

Aantal

PolCarb-40 Spuitkrijt

Spuitkrijt is een eenvoudig schermmiddel in poedervorm dat na mengen met water op het glas kan worden aangebracht. Het bestaat uit 100% calciumcarbonaat Hierdoor blijft het krijt wel op het glas liggen, maar spoelt het na een regenbui weg.
Spuitkrijt kan worden gebruikt als er een nieuwe teelt van bijvoorbeeld komkommers in de zomer wordt gepoot. Planten kunnen dan in een aantal dagen vastgroeien op de mat waarna de schermende werking tegen zon en warmte niet meer nodig is.

Het is een poedermiddel en kan daardoor als dikkere laag worden aangebracht, waardoor het betere temperatuurbescherming en hogere schermwerking biedt dan vloeibare middelen.
Spuitkrijt is uitermate geschikt voor zeer korte schermperioden.

Eigenschappen

Spuitkrijt regent van het kasdek af na een regenbui of als bv tiksproeiers worden aangezet.
Tijdens het aanbrengen de oplossing in beweging houden om uitzakken te voorkomen.

Toepassing

Spuitkrijt bevat geen lijmcomponent en hecht daardoor – in tegenstelling tot Witvast en La Blanche – niet aan het glas. De gemiddelde schermduur is daardoor afhankelijk van weersinvloeden. Na een regenbui spoelt het kasdek schoon. Spuitkrijt is juist daardoor uitermate geschikt als toevoeging voor extra scherming of als kortdurend scherm tijdens teeltwissel.

 Gebruiksaanwijzing

Aanbrengen
Voeg het poeder strooiend aan het water toe, terwijl dat krachtig wordt geroerd. Gebruik van een machinaal roerwerk wordt aangeraden. U voorkomt op deze manier klontvorming en uitzakken van de oplossing.
Spuitkrijt kan worden aangebracht met een kwast of roller of door middel van spuiten. Het aanbrengen in droge omstandigheden.

Verwijderen
Spuitkrijt zal bij de eerste regenbui af-/wegspoelen.

Voorschriften

Dosering
Mengverhouding: 1 kg Spuitkrijt op 4L water. 1 zak (25 kg op 100L water) is voldoende voor 500 – 700m2. Per hectare benodigd: 16 – 20 zakken.

Milieu
Spuitkrijt bestaat uitsluitend uit calciumcarbonaat en heeft geen negatief effect op het milieu. Het spoelwater van Spuitkrijt mag in het oppervlaktewater worden geloosd, maar houd rekening met (tijdelijke) zichtbare verontreiniging.

 

N %:

0

Fosfaat %:

0

Kalium %:

0

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.