zaterdag 29 juni 2019

Zomertijd: behoefte aan extra electrolyten

Een (sport)paard verliest dagelijks veel zweet – en daarmee ook elektrolyten (lichaamszouten), door transpiratie en via de urine. Normaal gesproken worden deze verliezen weer aangevuld vanuit het voer.
Tijdens warme perioden (bijv. hete zomerdagen) zweet een sportpaard extra veel en zo kan er een tekort aan elektrolyten optreden. Hierdoor kan een paard minder goed vocht vasthouden en verslechteren de prestaties en het uithoudingsvermogen aanzienlijk.
Belangrijk is het dan niet alleen om te zorgen voor voldoende vers drinkwater, maar ook om via de voeding de belangrijkste mineralen binnen te krijgen om de tekorten aan te vullen. Hiervoor adviseren wij:

Power-Plus Mix (20kg)

Power-Plus mix is een energierijke complete muesli  met mais- en gerstvlokken en zwarte haver, en verrijkt met extra elektrolyten.
Het wordt o.a. zeer veel gevoerd in de intensievere sporten(m.n. in dressuur, drafsport, rensport en endurance).

Door de toegevoegde elektrolyten is POWER-PLUS Mix ook een aanrader tijdens warme perioden (in de zomer) of bij piekprestaties, wanneer de paarden flink transpireren.
De extra elektrolyten zorgen ervoor dat ook na sterke transpiratie de elektrolytenbalans en -reserves snel worden hersteld.

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.