vrijdag 14 april 2023

STORL: nieuw systeem van inzamelen lege GBM verpakkingen.

Nieuw inzamelsysteem STORL

Maatschappelijke verantwoordelijkheid, verantwoordelijkheid van producent en een update voor het inzamelen van resten maakt dat STORL werkt aan een nieuw inzamelsysteem voor lege gespoelde verpakkingen en resten in de landbouw.

Lege gespoelde cans van gewasverzorgingsproducten worden nu via het bedrijfsafval afgevoerd en verbrand maar dit hoogwaardige materiaal kan prima gerecycled worden.

Na de pilot voor inzameling van lege gespoelde cans in 2022 rolt STORL de inzameling uit naar andere regio’s in Nederland. Dit in samenspraak met uw distributeur van gewasverzorgingsproducten.

Zodra we kunnen gaan inzamelen met een afvalverwerker in een regio, kunt u als teler starten met het verzamelen van de lege plastic cans, mits deze regio vermeld is op de website van STORL.

Via de website van STORL kunt u zich aanmelden zodra uw regio openstaat.

Dat wil zeggen dat er in een bepaalde regio binnen een straal van 20 – 25 km zakken zullen worden ingezameld.

Op de website kunt u vinden op welke manier de inzameling plaats zal vinden. Een aantal werkdagen voor inzameling krijgt u informatie van STORL over het juiste tijdstip van inname en wordt u gevraagd hoeveel zakken u in wilt leveren.

De voorwaarde van inzameling zijn de volgende:

- Lege cans dienen schoon gespoeld te zijn. Dus geen resten in de can!

- Cans dienen droog te zijn. 3x uitschudden is voldoende om ze leeg te krijgen.

- Cans dienen te worden aangeboden in STORL 400 liter zakken.

- Cans aanbieden zonder dop.

Doppen kunnen na het spoelen worden aangeboden bij het bedrijfsafval.
Zakken zijn verkrijgbaar bij uw leverancier van gewasverzorgingsproducten.
Belangrijk: als bij inzameling blijkt dat er vloeistof onder in de zak zit, de cans vervuild zijn of als er doppen op de cans zitten wordt de zak door de inzamelaar niet ingenomen.
Voor resten en restanten is er een inzamel campagne voorzien in 2024.

Op de website www.storl.nl vindt u meer informatie. Het nieuwe STORL-systeem wordt ondersteund door LTO, Cumela, Agrodis, Croplife. U betaalt alleen de kostprijs van de zakken. Het inleveren is gratis. Mochten er vragen zijn over het systeem dan kunt u uw leverancier raadplegen of de contactpersoon van STORL. Meer informatie vindt u op www.storl.nl

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.