vrijdag 17 maart 2023

Karate toegelaten tegen ritnaalden in o.a Maïs

Het Ctgb heeft eind februari de registratie van Karate®0.4% GR goedgekeurd voor de bestrijding van ritnaalden in maïs en aardappelen.

Dit besluit kwam onverwacht en kort voor het seizoen, wij zijn er gelukkig toch nog in geslaagd product beschikbaar te hebben voor Nederland. Zeker nu Force Evo niet beschikbaar is, komt deze granulaatvorm van Karate®  goed van pas in de teelt van aardappelen en maïs. Qua werking op ritnaalden zijn beide producten gelijkwaardig.

Omdat Karate®0.4% GR geen fosfaatmeststof bevat, heeft dit product niet de beperkingen in de maïsteelt die Force Evo heeft.Maïs: In maïs is de toelating van Karate 0.4% GR zeer welkom, zeker in gevallen waar een zware besmetting van ritnaalden aanwezig is en een zaadbehandeling niet altijd toereikend is.

Een groot bijkomend voordeel van Karate 0.4% GR is dat dit middel geen fosfaatmeststof bevat. Weliswaar geeft kunstmest een wat vlottere weggroei van het gewas, maar op maïspercelen waar derogatie een rol speelt, kon het enige beschikbare granulaat (Force Evo) niet worden ingezet vanwege fosfaat.
Met de komst van Karate 0.4% GR beschikt vrijwel de hele maïsmarkt nu over een adequate oplossing tegen ritnaalden.

Karate komt begin april beschikbaar.

  • 1 x per teeltseizoen 15 kg Karate 0,4%

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.