Prijs

Voorkom hittestress en pensverzuring met Bicar® Z

Efficiënter produceren betekent voor melkveebedrijven meer melk per koe en lagere voerkosten. In de praktijk staat pensverzuring dit doel in de weg. Pensverzuring is vaak te voorkomen door een optimaal rantsoen. Hierbij is voldoende structuur belangrijk, maar voldoende pensprik is niet alleen toereikend. Daarvoor zijn de verteringsprocessen in de pens te complex. Behalve structuur (vezels) spelen ook de samenstelling van de snelle en trage koolhydraten en eiwitten een rol, evenals de smakelijkheid van het ruwvoer, de mineralenvoorziening en vele andere factoren. Alles moet kloppen om de natuurlijk processen in de pens in evenwicht te houden.

Houd uw koeien gezond met Bicar® Z natriumbicarbonaat

Pensverzuring heeft tot gevolg dat koeien minder actief worden, minder trek hebben en een doffer haarkleed krijgen. Bicarbonaat is een natuurlijke buffer tegen verzuring en zit van nature in het speeksel van de koe. Als een koe herkauwt, produceert ze bicarbonaat. Een gezonde koe kan per dag 1 tot 3 kilogram bicarbonaat aanmaken. Door diverse omstandigheden is die aanmaak van bicarbonaat niet altijd voldoende. Het toevoegen van minimaal 250 gram Bicar® Z (natriumbicarbonaat) per koe per dag aan het rantsoen helpt de natuur een handje.

Bestel de gewenste hoeveelheid

Vindt u de gezondheid van uw koeien ook zo belangrijk? Wij leveren Bicar® Z in zakken van 25 kg en in big bags. Natuurlijk mag u ons ook altijd bellen bij vragen, bijvoorbeeld als u veevoederzout of een liksteen wilt inzetten. U bereikt ons via het telefoonnummer +31 (0) 418-631382.

Bekijk voor meer informatie altijdbicarz.nl.

 

Solvay BICAR® Z | NATRIUMBICARBONAAT/ Sodium Bicarbonate 99% (49zk/pallet)

14,12 incl. 12,95 excl.

25 kg.

Solvay BICAR® Z | NATRIUMBICARBONAAT/ Sodium Bicarbonate 99% | Bigbag

651,82 incl. 598,00 excl.

1000 kg.

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.