Barenbrug HORSEMASTER | Graszaad voor Paardenweide

De gezondste weide voor uw paard met Barenbrug Horsemaster!

  • 20% Veldbeemdgras BARON
  • 20% Engels raaigras BARCLAY II
  • 15% Engels raaigras BARFLIP
  • 15% Roodzwenkgras STAYBO
  • 15% Engels raaigras BARSTEINER
  • 15% Timotheeh SWITCH
meer informatie...

Voorraad

Direct leverbaar uit voorraad

Artikelnummer

BBHORSEMASTER

Inhoud

15 kg.

91,70

91,70 excl. BTW

99,95 incl. BTW

Staffelkorting

Vanaf 5 zak/zakken€ 89,85
Vanaf 10 zak/zakken€ 89,85

Aantal

|Sterke groene paardenweide

Barenbrug Horsemaster


De gezondste weide voor uw paard

Stelt u zich eens voor. Een weide met het gezondste gras voor uw paarden. Gras, dat ook nog eens zeer goed bestand is tegen een sprintje door de weide en het hele jaar een mooie groene zode geeft. Dat kan. Met Horse Master, speciaal voor uw paardenweide.


Voorkom hoefbevangenheid en spierbevangenheid

Hoef- en spierbevangenheid zijn veel voorkomende kwalen, die voortkomen uit het eten van te veel en verkeerd gras dat te veel fructaan bevat. Gras als ruwvoer vormt het grootste bestanddeel in de voeding van paarden en is dus van grote invloed op hun gezondheid. Horse Master is speciaal samengesteld voor een optimale gezondheid. Daarom bevat  het grassen die een weide creëren met een lagere energiewaarde en een lager fructaangehalte. Daarmee wordt de kans op hoef- en spierbevangenheid bij uw paarden aanzienlijk verminderd.


Paardengras in plaats van koeiengras

Met Horse Master creëert u een weide vol paardengras. Dit in tegenstelling tot veel weides die vol staan met koeiengras. Wanneer een paard de beschikking heeft over een weide vol koeiengras,  eet het gras dat te energierijk is en bovendien te veel fructaan bevat, wat nadelig is voor de gezondheid. Doordat koeiengras voor een paard zeer smakelijk is, eet het hier al gauw veel te veel van. Dit resulteert in een ziek paard, vaak gevolgd door klachten als hoef- en spierbevangenheid. Niet voor niets is er paardengras voor paarden en koeiengras voor koeien.


Voorkom zandkoliek

Zandkoliek is naast hoef- en spierbevangenheid een van de kwalen die voortkomen uit het eten van het verkeerde gras. Doordat paarden gras eten met hun lippen grazen ze de zode zeer kort af, waardoor een weide moeilijk kan hergroeien. De kale plekken die zo ontstaan zijn de oorzaak van zandkoliek; het paard krijgt te veel zand binnen tijdens het grazen. Om bij te dragen aan een goede paardengezondheid en om zandkoliek te voorkomen is er in Horse Master gebruik gemaakt van rassen met een zeer laag groeipunt. Hierdoor wordt de hergroei na afgrazen niet verstoord en blijft een mooie groene zode behouden.


Structuur in uw paardengras

De darmen en de maag van uw paard werken beter als het gras en voer  voldoende structuur heeft. Daarom zijn er in Horse Master rassen en soorten toegepast die ruwvoer produceren met voldoende structuur. Dit draagt ook bij aan de gezondheid van uw paard. Als hooi blijven deze unieke eigenschappen van Horse Master uiteraard behouden, waardoor er een groot kwaliteitsverschil bestaat tussen hooi uit een Horse Master weide en hooi uit een willekeurige andere weide.


Mooie paardenweide behouden

Om een mooie weide te behouden is een vaste, dichte zode noodzakelijk. Horse Master is speciaal voor uw paardenweide samengesteld uit rassen die zeer goed tegen betreding kunnen. Op deze manier wordt uw paardenweide voorzien van een dichte zode en blijft deze bovendien mooi groen, doordat de in Horse Master gebruikte rassen zich snel herstellen na zware belasting. De dichte zode die gecreëerd wordt, zorgt ervoor dat onkruid binnen een Horse Master weide weinig kans krijgt zich te ontwikkelen.


Het gezondste graszaad voor uw paardenweide

De conclusie is duidelijk, Horse Master bundelt unieke eigenschappen die zowel de gezondheid van uw paard als de gezondheid van uw weide ten goede komen. Niet voor niets is het dan ook het gezondste graszaad voor uw paardenweide. Het is rijk aan structuur en smakelijk zonder daarbij te veel energie of fructaan te bevatten. Horse Master gras vormt een uitgebalanceerd onderdeel van de dagelijkse hoeveelheid voer. Het vermindert de kans op hoefbevangenheid, spierbevangenheid en zandkoliek aanzienlijk. Uw paardenweide wordt een plaatje met paarden die blaken van gezondheid.

Onze merken

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.