La Blanche PAARS | 16 weken | Zakgoed 25 kg

Het is al meer dan 80 jaar het meest gebruikte schermmiddel ter wereld. meer informatie...

Voorraad

Direct leverbaar uit voorraad

Artikelnummer

LABLANCHE

Inhoud

1 st.

19,95

19,95 excl. BTW

24,14 incl. BTW

Staffelkorting

Vanaf 20 zak/zakken€ 18,95
Vanaf 120 zak/zakken€ 17,95

Aantal

La Blanche

  La Blanche is het schermmiddel waarmee Houweling Horticulture groot geworden is. Het is al meer dan 80 jaar het meest gebruikte schermmiddel ter wereld.

  La Blanche is een schermmiddel in poedervorm dat na mengen met water op het glas kan worden aangebracht. Het bestaat uit calciumcarbonaat, vermengd met een lijmcomponent voor de hechting.

  Het is een poedermiddel en kan daardoor als dikkere laag worden aangebracht, waardoor het betere temperatuurbescherming en hogere schermwerking biedt dan vloeibare middelen

  La Blanche is van zichzelf donker genoeg zodat er niet bijgemengd hoeft te worden met andere krijtmiddelen.

  Het is eenvoudig mechanisch en met zwakke zuren te verwijderen.Speciaal voor het verwijderen van LaBlanche heeft Houweling Horticulture de schermcleaner LaBlanche Cleaner ontwikkeld.

   

  Eigenschappen

  La Blanche slijt gedurende de schermperiode gleidelijk van het kasdek, waardoor het groeiproces van de gewassen niet abrupt wordt verstoord.

  Omdat La Blanche ter plekke wordt gemengd is het transportvolume lager. Er hoeft immers geen water te worden getransporteerd.

  Omdat het geen mengsel is, zakt La Blanche niet uit. Het kan dus langer worden opgeslagen.

  Toepassing

  La Blanche bevat twee keer zoveel lijm als Witvast en heeft daardoor een schermduur van circa drie tot vier maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden. Gedurende die periode slijt La Blanche geleidelijk van het kasdek.

  La Blanche kan ook worden gebruikt om glazen of plastic daken van gebouwen in te spuiten om zodoende de binnentemperatuur te verlagen.

   Gebruiksaanwijzing

  Aanbrengen

  Voeg het poeder strooiend aan het water toe, terwijl dat krachtig wordt geroerd. Gebruik van een machinaal roerwerk wordt aangeraden. U voorkomt op deze manier klontvorming en uitzakken van de oplossing.

  La Blanche kan worden aangebracht met een kwast of roller of door middel van spuiten. Het aanbrengen bij droge weersomstandigheden.  Na aanbrengen moet de aangebrachte laag minimaal twee a drie uur uitdrogen, zodat een regenbestendig scherm ontstaat.

  Verwijderen

  La Blanche zal gedurende de schermperiode onder invloed van de weersomstandigheden geleidelijk van het kasdek slijten. Wanneer eerdere verwijdering noodzakelijk is, kan het verwijderd worden door borstelen, of kan een cleaner worden ingezet. Mogelijke cleaners zijn:

   

  • Citroenzuur . Citroenzuur werkt in op de calciumcarbonaat en zal het doen weg bruisen. Indien er nog lijm in de laag aanwezig is kan er beter la blanche cleaner gebruikt worden. Gebruik Citroenzuur dus alleen wanneer er geen lijm meer aanwezig is. U kunt dat aantonen door middel van een Lugol-test.
  • La Blanche Cleaner. Als er nog wel lijm aanwezig is, gebruikt u La Blanche Cleaner. Dit middel lost de lijmcomponent op waardoor het schermmiddel vanzelf wegspoelt.

   

  Voorschriften

  Dosering

  Mengverhouding: 1 kg La Blanche op 4L water. 1 zak (25 kg op 100L water) is voldoende voor 500 – 700m2. Per hectare benodigd: 16 – 20 zakken.

  Milieu

  La Blanche bestaat uitsluitend uit natuurlijke stoffen en heeft geen negatief effect op het milieu. Het spoelwater van La Blanche mag in het oppervlaktewater worden geloost, maar houd rekening met (tijdelijke) zichtbare verontreiniging.

  Flyer:

  N %:

  0

  Fosfaat %:

  0

  Kalium %:

  0

  Onze merken

  Uw internetbrowser is verouderd.

  Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.